Kemperiu per Baltijos šalis (Id.) – Latvijos kempingai ir patarimai keliautojams

Vis daugiau keliautojų prikabinamais nameliais pasiryžta keliauti Baltijos pajūriu. Laukinė gamta ir nepažintos vietos vilioja Europos turistus. O ar žinote, kad automobiliu per Baltijos šalis galima keliauti ne tik pigiai, bet ir patiriant daugybę nuotykių? Sugriaukime mitą, kad įdomios kelionės būna tik tolimuosiuose kraštuose!

Norėdami keliauti kemperiu, turite pasirūpinti iš anksto kemperių nuoma, o kelionės maršrutą pradėkite nuo Latvijos pajūrio. Vykstant Ventspilio kryptimi būtinai aplankykite šalia Kuldygos esantį Ventos slenkstį, kuris dar vadinamas Ventos kriokliu. Baltijos šalyse jis pats didžiausias, o Europoje – plačiausias. Taip pat dėmesio verti 2 kilometrų ilgio Riežupe urvų labirintai. Netrukus pajusite, kad kemperiai – geriausias transportas norintiems pažinti gražiausius įvairų šalių kampelius.

Atvykus į Ventspilį galima apsistoti parko zonoje įkurtame „Priejūras“ kempinge, o jau kai paliekami prikabinami nameliai aikštelėje, galite tik per 5 minutes nueiti iki paplūdimio. Iki Ventspilio centro tik 2 kilometrai. Tai miestas, kuris per pastarąjį dešimtmetį tapo vienas iš lankomiausių šalies miestų. Pasivaikščiokite senamiesčio siauromis gatvelėmis, kuriose daug gražių senovinių pastatų. Pamatykite miesto rotušę, Turgaus aikštę ir nueikite prie Pietinio molo. Jeigu nenorite apsistoti Ventspilyje, tai pravažiavus jį, Mikelbakoje galima apsistoti prikabinamų namelių „Mikelbaka“ kempinge, kuriame rasite gražų paplūdimį ir įvairių pramogų.

Po pažinties su šiomis apylinkėmis keliaukite į Jūrmalą ir Rygą. Apsistoti galima abiejuose miestuose, tad planuokite nakvynę pagal turimą laisvą laiką.
Jūrmaloje apsilankykite Jūrmalos muziejuje po atviru dangumi ir pasivaikščiokite senamiesčiu bei centru. Labiausiai lankoma – Jomas gatvė. Tai seniausia ir žinomiausia gatvė Jūrmaloje, kurioje gausu restoranų, kavinių ir parduotuvėlių. Jeigu mėgstate vandens pramogas – aplankykite „Livu“ vandens parką. Nakvynei rinkitės ant Lielupės upės kranto įsikūrusį „Lielupe“ kempingą. Čia geras kainos ir paslaugų kokybės santykis. Iki jūros apie 800 metrų, o nenorintys gali rinktis ant upės kranto įkurtą paplūdimį. Jeigu norite, kad jūra būtų kuo arčiau, tai su prikabinamu nameliu apsistokite „Rigas Licis“ sanatorijos teritorijoje esančiame „Jūrmala“ kempinge arba kempingas „Nemo“. Kuris Latvijos kempingas geriausias pažiūrėkite lentelę su mūsų subjektyviu vertinimu, tačiau gal tai suteiks vieną kitą mintį Jūsų pasirinkimui.

Dabar Jūsų laukia pažintis su Latvijos sostine Ryga. Pasivaikščiokite po senamiestį, kuris įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, apsilankykite Zoologijos sode ir pakilkite į Televizijos bokštą. Miesto centre esantis „Riga City“ kempingas  puiki vieta norintiems pėsčiomis greitai pasiekti senamiestį ar eiti apsipirkti į šalia esančias parduotuves.
Estijos link keliautojai dažnai pasirenka apsistoti įspūdingos gamtos Gaujos nacionaliniame parke esančiame „Apalkans“ kempinge arba

Tujos miestelyje ant jūros kranto kempingas „Krimalnieki“. Šis kempingas nėra lengvai randamas mat teks pravažiuoti mažus kaimelius siauromis gatvelėmis, tačiau mėgstantiems laukinę gamtą ir pajūrį „be trinkelių“ pastangos bus vertos rezultato. Nors teks naudotis lauko tualetu, tačiau per savo kemperio ar prikabinamo kemperio langą grožėsitės ranka pasiekiamomis Baltijos bangomis, bei pajūryje stūksančiais didžiuliais akmenimis. Visgi ko gero didžiausias šio kempingo išskirtinumas – jis labai pigus, tai ko gero pigiausias mūsų matytas kempingas, nakvynės šiame Latvijos kempinge kaina apie 20 Lt parai už vietą kemperiui arba prikabinamam nameliui.

   

KEMPERIŲ KLUBAS Jums linki gero poilsio Latvijos kempinguose, o jei turėsite įspūdžių, kuriais norėsite pasidalinti su kitais kemperių keliautojais, rašykite mums išpublikuosime Jūsų patyrimus svetainėje.

Už šio straipsnio informaciją esame dėkinti kemperių kelionių gerbėjams Laimai ir Vidui iš Vilniaus.

Daugiau įdomių kelionių:
Apie kemperių kelionę į „Legolendą“, skaitykite straipsnyje „Legolendas ….“
Praktiški patarimai keliaujantiems prikabinamu nameliu čia …

Komentarai


Warning: file_put_contents(/home/kemperiu/domains/kemperiu.lt/public_html/wp-content/uploads/essential-addons-elementor/c5428dcf3.min.js): failed to open stream: Permission denied in /home/kemperiu/domains/kemperiu.lt/public_html/wp-content/plugins/essential-addons-for-elementor-lite/includes/Traits/Generator.php on line 274