10000 nemokamų nakvynės vietų, keliaujantiems kemperiais

Įsivaizduokite save besigėrintį ramia naktimi su taure puikaus vyno šalia vilkdalgių sodo Savojoje arba žuvingo ežero Lotaringijoje; ryto aušrą pasitinkantį viename iš prestižinių Prancūzijos vynuogynų: Beaune, Moulin-à-vent, Juliénas, Jurançon, Cahors ar kitur; besilankantį stručių, ožkų auginimo arba ekologinės sodininkystės ūkiuose ir skanaujantį vietos kulinarinio paveldo produktus. Ir dar daugiau, įsivaizduokite tai darąs beveik dykai… Atrodo neįtikėtina? Tačiau tai yra visiškai realu ir pats laikas pradėti planuoti kelionės kemepriu maršrutą.

Į Prancūzijoje veikiantį vaišingumo tinklą „The France Passion“ yra susibūrę apie 1 500 svetingų šeimininkų, kurių kiekvienais metais vis daugėja. Šiuo metu 600 ūkininkų, 750 vyndarių, 100 amatininkų ir 50 kemperių savininkų yra įrengę 10 000 nemokamų sustojimo vietų kemperiams visoje Prancūzijoje.

Privačia iniciatyva įsteigtas tinklas suteikia teisę sustoti poilsio minutei arba statyti kemperius privačiose teritorijose  nakčiai, bet ne ilgiau kaip 24 val. nemokamai ir be jokio komercinio įsipareigojimo įsigyti ūkiuose gaminamų produktų.
Kemperio savininkai kviestiniais svečiais tampa pritardami tinklo taisyklėms ir raštiškai užpildę prašymą bei sumokėję vienkartinį mokestį, už kurį gauna nuo einamųjų metų kovo iki kitų metų Velykų galiojantį asmeninį pakvietimą, transporto priemonės priekinio stiklo skiriamąjį lipduką ir „The France Passion Guide“ (stovyklaviečių vadovą, kuriame nurodyti visi priimantieji ūkiai, viešnagės sąlygos ir kita informacija).
Kadangi tinklo stovyklavietės įrengtos ne komerciniais tikslais ir už viešnagę jose neimamas joks mokestis, suteikiantis teisę reikalauti atitinkamų paslaugų (dušai, internetas ir pan.), tačiau apsistojimo vietos yra pritaikytos automobilių aikštelei (plokščias ir stabilus pagrindas, pašalintos kliūtys ir pan.). Taip pat šeimininkai tikisi, kad jūsų viešnagė nesutrukdys jų kasdienio darbo ritmo, todėl vertėtų laikytis kelių paprastų taisyklių:
* Visada praneškite priimančiajai šaliai, kada jūs atvykstate arba išvykstate. Kai kurie šeimininkai iš jūsų tikisi vien „Bonjour (liet. sveiki)“ ir „Au revoir (liet. sudie)“;
* Kadangi išankstinė rezervacija nevykdoma ir laimi tas, kas atvyksta pirmasis, protingai suplanuokite savo atvykimo laiką, bet niekada viduryje nakties;
* Saikingai naudokitės siūlomais patogumais (tualetais, čiaupais ir pan.);
* Jei keliaujate su naminiu gyvūnu, visada atsiklauskite valdos šeimininko ar galite juos laikyti nepririštus (ypač gyvulininkystės ūkiuose);
* Nekelkite pernelyg didelio triukšmo;
* Kaip svečias, jūs turite suprasti, kad kartais šeimininkas negali jūsų priimti dėl asmeninių ar kitų (sekmadienis, derliaus nuėmimo laikas ir pan.) priežasčių.

Derindami savo kelionės maršrutą su tinklo siūlomomis stovyklavietėmis, apie Prancūziją sužinosite ne tik iš istorinės, architektūrinės, bet ir gastronominės perspektyvos: nuo pagal baskų tradicijas gaminamo kumpio Pirėnų papėdėje iki obuolių sidro Normandijoje, nuo Marennes-Oléron austrių iki geriausių vynų Šampanėje, Bordelais, Bourgogne, Luaros ir Rhône slėniuose, taip pat Elzase, Ardèche ir Langedokame-Roussillon regionuose. Smalsūs keliautojai neturėtų atsisakyti šeimininko kvietimo susipažinti su vietinėmis tradicijomis ir amatais, sūrių, kumpio, žąsų pašteto ar imbierinių meduolių gamybos paslaptimis, užuosti vyno gamybos ir konjako distiliacijos aromatus, paskanauti ir/arba įsigyti vietinių gamintojų produktų: graikinių riešutų Grenoblyje, ekologiškų vynuogių sulčių Maine ir Loire, Limousin mėsos (viande Limousine), pašteto iš žąsų kepenėlių (foie gras), Cantal sūrio iš Auvergne arba Savojos sraigių ir pan..

Skamba gundančiai? Kur keliausite šią vasarą?

https://www.france-passion.com/en/10

Komentarai


Warning: file_put_contents(/home/kemperiu/domains/kemperiu.lt/public_html/wp-content/uploads/essential-addons-elementor/41f45424c.min.js): failed to open stream: Permission denied in /home/kemperiu/domains/kemperiu.lt/public_html/wp-content/plugins/essential-addons-for-elementor-lite/includes/Traits/Generator.php on line 274